Експерти розповіли про головну небезпеку швидкої зарядки смартфонів

Експерти розповіли про головну небезпеку швидкої зарядки смартфонів

Технологія швидкої зарядки не тільки дозволяє витратити мінімум часу на заповнення заряду акумулятора смартфона, але ще і несе в собі серйозну небезпеку. Полягає вона в прискореній деградації елемента живлення, переконані експерти.


При цьому, як зазначає експерт, чималу роль в цьому питанні відіграє ще й той факт, що користувачеві відомо про можливість швидко зарядити пристрій, а тому він починає використовувати його більш інтенсивно.


При цьому фахівець відзначив, що в число найбільш істотних причин поступового скорочення терміну служби акумулятора телефону, входять зарядка в чохлі або під подушкою, що призводить до перегріву пристрою. Все це, переконаний він, може привести користувача до необхідності купувати новий гаджет.


Згоден з цим твердженням і представник Hi-Tech Mail.ru Дмитро Рябінін. Він зазначив, що швидка зарядка завжди має на увазі більш короткі цикли і підвищені навантаження, які супроводжуються великим нагріванням, що завжди негативно відбивається на стані акумулятора.


За його твердженням, швидка зарядка на потужності в 40 Ватт може знизити ємність акумулятора на 30%, в той час як 15-ватна швидка зарядка призведе лише до 10-відсоткового зниження ємності.

30.09.2020
Технологии
 
 
 

Стрічка новин