YouTube створив конкурента TikTok, першим його запустять в Індії

YouTube створив конкурента TikTok, першим його запустять в Індії

У Instagram, який у серпні запустив свого «клона» TikTok, з’явиться конкурент.


Відеохостинг YouTube представив Shorts, функцію коротких відеороликів, яка безпосередньо конкурує з TikTok. Як повідомляє CNBC, першою країною, де буде запущена бета-версія Shorts стане Індія, потім і в інших країнах.


Компанія обрала Індію, оскільки країна у червні заборонила китайський TikTok і 58 інших додатків, заявивши, що вони «займаються діяльністю, яка завдає шкоди суверенітету і цілісності Індії». За даними Sensor Tower, до заборони приблизно 30% з 2 млрд завантажень TikTok припадало на Індію.


Instagram, що в серпні запустив «клона» TikTok під назвою Reels, повідомив телеканалу минулого тижня, що вже спостерігається стрімке зростання користувачів в Індії. Оголошення YouTube означає, що Instagram зіткнувся з новим конкурентом.


Shorts стане частиною програми YouTube. Головною відмінністю з TikTok є тривалість відеороликів, в Shorts вона обмежена 15 секундами, тоді як в TikTok відео можуть тривати до хвилини.


Зараз Shorts доступна тільки для телефонів на Android, але YouTube повідомив, що скоро функція стане доступною для власників iPhone.


Індія, давній регіональний конкурент, зайняла досить тверду позицію, заблокувавши в липні 59 найбільших інтернет-сервісів Китаю, включаючи TikTok. Все це відбулося менш ніж через місяць після того, як 20 індійських солдатів були вбиті в зіткненнях на кордоні з Китаєм. На початку вересня Індія заблокувала на території країни ще 118 додатків.

 
 
 

Стрічка новин