lifecell закрив одну з самих популярних послуг

lifecell закрив одну з самих популярних послуг

Оператор мобільного зв’язку lifecell закрив послугу «Дистанційна заміна SIM», щоб забезпечити для своїх абонентів надійний захист від шахрайських дій, пов’язаних з несанкціонованою заміною SIM-карт.


За словами представників lifecell зараз все частіше персональні дані абонентів крадуть треті особи, які не пов’язані з оператором. Тому для захисту абонентів і їхніх персональних даних lifecell закриває послугу «Дистанційна заміна SIM», яка дозволяла здійснювати віддалену заміну SIM-карт. Ця послуга була запущена в березні 2020 року і стала особливо актуальною під час жорсткого карантину в період з березня по травень цього року.


Таке рішення було прийнято компанією в тому числі з огляду на звернення абонентів, які зіткнулися зі спробами розкрадання шахраями їх мобільних номерів. Персональні дані абонентів крадуть із зовнішніх джерел, що не мають відношення до оператора. У подібних випадках зареєстровані абоненти змогли повернути викрадені номери.


«Ми робимо все для того, щоб максимально захистити наших абонентів. lifecell не може вплинути на викрадення і поширення персональних даних абонентів третіми особами, проте ми можемо убезпечити наших користувачів від крадіжки SIM-карт, здійснюючи заміну в офлайн-форматі в наших магазинах.


Дбайте про захист своїх персональних даних, нікому не повідомляйте інформацію про картки, рахунках і паролі і реєструйте свій номер. Зареєстрований номер важко переоформити на іншу людину, адже він прив’язаний до ваших паспортними даними.


У разі будь-яких підозрілих дій з вашим номером – негайно зверніться до оператора »- зазначила Ольга Рахільчук, керівник департаменту управління якістю і обслуговуванням клієнтів lifecell.


В даний момент для заміни SIM-карти рекомендується звертатися в магазини lifecell. Заміна можлива тільки при наявності документа, що посвідчує особу власника номера: паспорт, водійське посвідчення, військовий квиток або пенсійне посвідчення.


Для заміни SIM-карти необхідно назвати секретне слово або, якщо воно не було встановлено, відповісти на ряд додаткових питань. У разі успішної ідентифікації, абонент отримує нову SIM-карту зі своїм номером. При цьому зберігається тарифний план номера, баланс мобільного рахунку на момент відновлення номера і замовлені послуги.

 
 
 

Стрічка новин