Google випустила фінальну версію Android 11. Що нового?

Google випустила фінальну версію Android 11. Що нового?

Компанія Google випустила фінальний білд операційної системи Android 11, представленої ще в лютому цього року. Найприкметнішими нововведеннями одинадцятій версії «зеленого робота» стали спрощене управління повідомленнями, розширені настройки конфіденційності, а також підтримка гнучких екранів і дисплеїв з вирізами для Фронталки. Реліз відбувся не тільки всередині лінійки Pixel – випробувати нову ОС в день запуску можуть і власники смартфонів інших брендів.


Управління повідомленнями


Часте переключення між кількома додатками для обміну повідомленнями в Android 11, за заявою розробників, стало набагато зручніше. Наприклад, всі встановлені месенджери можна об’єднати в одному розділі, щоб спростити управління повідомленнями. З’явилася і можливість позначити пріоритетні чати, щоб ними можна було швидко доступ. Android 11 також дозволяє закріплювати бесіди на екрані у вигляді «бульбашок» за допомогою функції Bubbles.


Нові способи управління підключеними пристроями та медіа


Утримуючи кнопку живлення, тепер можна отримати доступ до всіх пристроїв розумного будинку, не заходячи в окремі додатки. Крім того, в новій версії Android були перероблені елементи управління мультимедіа – перемикання між пристроями для прослуховування музики стало практично миттєвим. Все смартфони з одинадцятої версією «зеленого робота» додатково обзаведуться функцією Android Auto, що дозволяє легко управляти пристроєм в автомобілі: прокладати маршрути одним дотиком, перемикати треки в плейлисті і отримувати допомогу від Google Assistant.


Покращені настройки конфіденційності


Користувач Android 11 сам вирішує, чи надавати завантажуваним додаткам дозвіл на доступ до конфіденційних даних. З’явилася і можливість видавати одноразові «пропуску», а якщо додаток якийсь час не використовувалося, то ці настройки будуть скинуті, запобігаючи небажану фонову активність програми.


Особливу увагу Google приділила отримання виправлень безпеки і конфіденційності, відправлених на смартфон з Google Play. Для користувачів Android Enterprise нова версія ОС забезпечує захист конфіденційності як на особистому гаджет, так і на пристрої, що належить компанії.


У числі інших нововведень – поліпшення функцій штатного додатки камери, такі як відключення вібрації при вхідному дзвінку або повідомленні під час зйомки, а також інтеграція з різними платформами для публікації фотографій. Адаптувалася ОС і до гнучких екранів, а також до дисплеїв з різними типами вирізів під селф-модуль.


Android 11 вже доступна для установки не тільки на смартфони Pixel, але і на деякі моделі OnePlus, Xiaomi, OPPO і realme у вигляді бета-версії.

09.09.2020
Технологии
 
 
 

Стрічка новин