МОЗ створило онлайн-платформу консультацій для українських медиків

МОЗ створило онлайн-платформу консультацій для українських медиків

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що МОЗ запустило у тестовому режимі онлайн-платформу консультацій з найкращими анестезіологами країни для реаніматологів, які допомагають боротись з коронавірусом.

 

До проекту приєднались 100 медзакладів, сказав очільник МОЗ на брифінгу.

 

«Ми вчора в тестовому режимі запустили онлайн-платформу для консультацій провідними анестезіологами країни для всіх інших реаніматологів, які працюють у визначених для боротьби з коронавірусом лікарнях. Учора приєдналися 100 медзакладів. Найближчими днями приєднається решта. Для нас важливо, щоб анестезіологи та реаніматологи мали можливість онлайн-консультацій із колегами», – заявив міністр.

 

Він додав, що за останню добу виявлено 29 нових випадків захворювання на коронавірус серед дітей та 104 – серед медиків.

 

За словами Степанова, усі ліки, затверджені протоколом МОЗ, спрямовують у регіони залежно від кількості захворювань на коронавірус та кількості населення.

 

акож глава МОЗ заявив, що Україна домовилася про телеміст з китайськими лікарями.

 

Нагадаємо, станом на 9 ранку 16 квітня в Україні лабораторно підтверджено 4161 випадок коронавірусної хвороби. З них 116 – летальні, а 186 осіб одужали.

 

Президент Володимир Зеленський відсунув дату піку епідемії на 20-ті числа квітня. ВООЗ вважає, що пандемія коронавірусу в світі ще не досягла свого піку. А вакцина з’явиться не раніше, ніж через рік. В ВООЗ також прогнозують, що пандемія COVID-19 триватиме до завершення розробки вакцини. Це пов’язано з тим, що коронавірусна хвороба відрізняється від сезонних спалахів грипу.

 
 
 

Стрічка новин