Раді пропонують штрафувати перевізників за акустичне насильство над пасажирами

Раді пропонують штрафувати перевізників за акустичне насильство над пасажирами

На сайті Верховної Ради України оприлюднили текст законопроекту №3049 щодо відповідальності за вчинення акустичного насильства при наданні послуг з перевезення пасажирів, передає УНН.

 

Законопроект №3049 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за вчинення акустичного насильства при наданні послуг з перевезення пасажирів передбачає забезпечення захисту прав людини, підвищення якості та безпечності транспортного обслуговування шляхом запровадження адміністративної відповідальності за вчинення акустичного насилля при наданні послуг з перевезення пасажирів.

 

Так, законопроектом пропонується штрафувати перевізників за відмову пасажиру у припиненні відтворення звуку аудіовізуального твору або будь-яких інших звуків у транспортному засобі загального користування, якщо таке відтворення не пов’язане зі здійсненням таким засобом регулярних перевезень пасажирів або забезпеченням їхньої безпеки.

 

Автори законопроекту пропонують встановити штрафи для фізичних осіб підприємців, посадових та юридичних осіб, які займаються перевезенням пасажирів, у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

12.02.2020
Законы
 
 
 

Стрічка новин