Дубілет розповів про гарячу лінію з попередження домашнього насильства

Дубілет розповів про гарячу лінію з попередження домашнього насильства

КИЇВ. 11 лютого. УНН. В Україні за новим принципом запустили гарячу лінію з попередження домашнього насильства - на спільній платформі, завдяки чому заощаджено близько 25 млн грн бюджетних коштів. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

 

"Ми запустили гарячу лінію з попередження домашнього насильства. Номер 1547. Я люблю цей проєкт відразу з кількох причин", - зазначив міністр.

 

З його слів, проєкт дійсно важливий. "За даними ООН, кожна 6-а жінка в Україні пережила принаймні одну з форм насильства протягом останніх 12 місяців. Від 1 до 3 млн дітей в Україні стають свідками або жертвами домашнього насильства", - навів він статистику.

 

"Мені подобається, що ми запустили цей проєкт за новим принципом - на спільній платформі. Завдяки цьому ми запустили лінію досить швидко та заощадили близько 25 млн грн бюджетних коштів, які спочатку планували витратити на створення окремого кол-центру", - розповів урядовець.

 

Також Дубілет зауважив, що цей проєкт знаходиться на перетині відразу кількох міністерств. "Робимо разом з Оленою Зеленською та Марією Єфросиніною, Міністерством соціальної політики (Юлія Соколовська), Національною поліцією, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством юстиції, Міністерством освіти та науки. Лінія працює зараз у тестовому режимі", - відзначив він.

 

Додамо, згідно з урядовою постановою від 27 грудня 2019 року було встановлено, що прийом звернень та повідомлень щодо торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей здійснюється державною установою “Урядовий контактний центр” за номером 1547.

 

Нагадаємо, у МОЗ розказали про медогляд жертв домашнього насильства.

 
 
 

Стрічка новин