Windows 7 дали нове життя: операційній системі продовжили підтримку

Windows 7 дали нове життя: операційній системі продовжили підтримку

Підтримка Windows 7 закінчилася 14 січня 2020 року рішенням Microsoft. Однак операційну систему будуть штучно підтримувати за рахунок сторонніх виробників програмного забезпечення. Великі розробники антивірусів пообіцяли не кидати Windows 7 і продовжать підтримувати операційну систему ще як мінімум до 2022 року, повідомляє ”Сегодня“.

 

Сторонні антивірусні продукти вкрай необхідні для “Сімки”, оскільки Microsoft припинила надавати безкоштовні оновлення безпеки для ОС Windows 7, а також прибрала підтримку антивіруса Microsoft Security Essentials.

 

Єдиними, хто все ще має право на оновлення безпеки для Windows 7, є корпоративні клієнти, проте ця програма, відома як “Розширені оновлення безпеки” (ESU), доступна тільки для окремих підприємств і має досить дорогий цінник – від 50 до 200 доларів за комп’ютер.

 

У списку нижче перераховані всі основні постачальники антивірусних програм, які продовжать підтримку своїх продуктів на Windows 7:

 

AhnLab
AVG & Avast
Avira
Bitdefender
BullGuard
Carbon Black
ESET
Emsisoft
FireEye
F-Secure
G Data
Ikarus
Kaspersky
K7 Computing
McAfee
Microworld
PC Matic
Quickheal
Seqrite
Sophos
NortonLifeLock
ThreatTrack / Vipre
TotalAV
Trend Micro

 

Робота в Windows 7 без свіжих латочок безпеки пов’язана зі значними ризиками. Microsoft порадила компаніям перейти на Windows 10 і початку залякувати користувачів Windows 7, використовуючи спливаючі вікна і повноекранні оголошення ще з минулого року.

1832
04.02.2020
Технологии
 
 
 

Стрічка новин