П’ять вагомих причин включити в раціон сухофрукти

П’ять вагомих причин включити в раціон сухофрукти

Сухофрукти, незважаючи на їх високу калорійність, вважаються ще більш корисними для здоров’я, ніж свіжі фрукти. У цій статті ми розповімо, що ж в них такого особливого і чому вони повинні бути в раціоні кожного.

Сухофрукти – природний натуральний вітамінно-мінеральний комплекс. Ці висушені на яскравому сонці фрукти – багате джерело вітамінів і мінералів, необхідних для збалансованої дієти.

Брак вітамінів або, скажімо, постійне бажання з’їсти що-небудь солодке легко вирішуються включенням в раціон сухофруктів. Навіть незважаючи на їх високу калорійність, цей Суперфуд дуже корисний, адже на відміну від інших солодких перекусів він містить мінімум сахарози.

 

У сьогоднішньому огляді ми поговоримо про п’ять безперечних причини раз і назавжди полюбити сухофрукти.

 

Користь для травлення

 

Всі без винятку сухофрукти сприяють прискоренню обміну речовин. Це ідеальний продукт для всіх, хто піклується про свою вагу. Очищення кишечника і регуляція травлення – відмінні риси сушених фруктів.

Лідер в цій області – чорнослив. Його рекомендують всім, хто страждає від уповільненого метаболізму і проблем зі шлунком. Будьте обережні: у великих кількостях сушені сливи діють як сильний проносний засіб.

 

Вітаміни та мінерали

 

Якщо ви знаєте, що у вашому раціоні не вистачає вітамінів і мінералів, обов’язково їжте сухофрукти – природні мультивітаміни: в процесі висушування не страждають практично ніякі корисні елементи, і кожен фрукт зберігає всі свої унікальні властивості.

Так, наприклад, солодка курага, сушені яблука і груші – багате джерело заліза, калію, вітамінів А і С, а в екзотичному манго міститься цілий комплекс вітамінів і антиоксидантів, які сприяють поліпшенню стану волосся і шкіри.

 

Ідеальний перекус

 

Важливо з сухофруктами знати міру, адже в них кількість калорій збільшується в кілька разів (наприклад, 100 грамів свіжого винограду «обійдуться» вам в 70 кілокалорій, а сушеного – вже в 300 кілокалорій).

Не все так страшно, якщо поглянути на це з іншого боку: в помірних кількостях сухофрукти можуть стати відмінним перекусом. Рекомендуємо фініки: вони краще за будь-які снеки насичують організм енергією і збільшують працездатність.

 

Нормалізація роботи всіх систем організму

 

Сухофрукти можна їсти для профілактики різних захворювань. Кожен вид сухофруктів впливає на організм по-своєму, і ви можете вибрати свого індивідуального “улюбленця”.

Наприклад, інжир отримав звання “жіночого” сухофрукту: в ньому міститься багато мінералів і хімічних сполук, які позитивно впливають на жіноче здоров’я. Чорницю радять їсти тим, у кого є проблеми із зором, а такі сухофрукти, як родзинки і курага, зміцнюють серцевий м’яз, нормалізують тиск і підвищують гемоглобін.

 

Ніякої втоми і гарний настрій

 

Якщо ви відчуваєте себе пригніченим, постійно втомлюєтеся і страждаєте від поганого настрою, спробуйте додати в свій раціон самі сонячні сухофрукти.

Сушений банан містить багато ендорфінів – знаменитих “гормонів щастя”, цукати з ананаса допоможуть вам стримати тягу до солодкого і уникнути стрибків цукру в крові (які, як відомо, часто стають причиною нестабільного настрою і навіть депресії), а сушена вишня допоможе зняти втому, зміцнити імунітет і побороти осінню нудьгу.

494
11.10.2019
Здоровье
 
 
 

Стрічка новин