Батьки зможуть обирати стать майбутньої дитини

Дослідники з Університету Хіросіми у Японії навчилися обирати стать потомства тварин при штучному заплідненні, інформує 1NEWS з посиланням на ТСН.

 

Провели експерименти на мишах, що призвели до успішних результатів.

Дослідникам вдалося впливати на клітини таким чином, щоб активність проявляв тільки один з типів сперматозоїдів – “чоловічий” або “жіночий”.

 

У клітинах ссавців є два типи хромосом: X і Y. У самок всі клітини, разом зі статевими, містять лише Х-хромосоми, а у самців всі клітини, крім статевих, мають хромосоми обох типів. Сперматозоїди можуть містити лише один з типів хромосом.

 

Якщо яйцеклітина містить тільки X-хромосоми і вона буде запліднена сперматозоїдом першого типу, то клітини плоду будуть містити ХХ-хромосоми. Дитина буде жіночої статі. Якщо запліднити яйцеклітину сперматозоїдом другого типу, то це викличе появу потомства чоловічої статі, з хромосомами XY.

Клітини обох типів виробляються в рівних частках. Співвідношення появи самця чи самки становить 50% на 50%.

Біологи розробили хімічну речовину, яка може знизити рухову активність сперматозоїдів з Х-хромосомами. Вона жодним чином не впливає на їх життєздатність і здатність до запліднення.

 

При штучному заплідненні вчені отримали можливість вибирати “швидкі” або “повільні” сперматозоїди. Використання сперми “швидкого” типу в 90% випадків призводило до народження самців, а в 81% випадків використання сперми з “повільними” клітинами призводило до народженням самок.

Для того, щоб запланувати стать дитини необхідно дотримуватися дієти, методу “відновлення” крові та підсвідомо думати про омріяну дитину.

 

Спеціальна дієта полягає в тому що для народження хлопчика в раціоні повинна переважати їжа багата іонами калію і натрію: м’ясо, персики. Для дівчинки – продукти багаті іонами кальцію і магнію – молочні продукти, зелень.

16.08.2019
Технологии
 
 
 

Стрічка новин