В Австралії маленькій кримчанці видали український паспорт

В Австралії маленькій кримчанці видали український паспорт
Першою дитиною, яка у далекій Австралії була зареєстрована громадянкою України та на честь такої події отримала від посла України вишиту суконку, стала Діанка Пліговка з окупованого Сімферополя.
 

“Це дуже символічно, що маленька українка з Криму, яка живе в Австралії, прийшла оформити український паспорт. Хороший початок життєвої історії. На щастя і долю”, - прокоментував подію посол України в Австралії Микола Кулініч.

 

Для батьків дитини Павла та Ольги, подарунок від української дипустанови став справжньою несподіванкою і додав щему та урочистості моменту.

 

За їх словами, у ці дні, коли думки усіх українців світу з Кримом, відчути таку увагу з боку представництва Української держави за кордоном було надзвичайно приємно.

 

Мета акції, яку за підтримки громадської організації “Всесвітній день вишиванки” та її координатора Лесі Воронюк започаткувало посольство України в Австралії - подарувати вишиті сорочки маленьким українцям, які народилися за кордоном, але зареєструвалися у посольстві громадянами України.

 

“Дякуємо Лесі Воронюк і громадській організації “Всесвітній день вишиванки” за нагоду дарувати діткам і їх батькам радість та гордість бути українцями”, - прокоментували ініціативу в українській дипустанові.

 
 
 

Стрічка новин