В Україні припинили видачу автомобільних номерів: що відбувається

В Україні припинили видачу автомобільних номерів: що відбувається

Останніми днями українські автолюбителі, які мають потребу замовити індивідуальні номери на транспортні засоби, зіткнулися з проблемою, оскільки в сервісних центрах не приймають замовлення. Також співробітники сервісних центрів не можуть відповісти на питання, коли вони відновлять прийом.


Про це пишуть akcent.info.


Експерт ринку Дмитро Тришенков розповів, що 22 червня відбувся аукціон на виробництво 182 тисяч номерних знаків, яке виграло ТОВ Спецзнак (Київ).


Проте, ця компанія не має технічних можливостей самостійно виготовляти автознаки і зазвичай закуповує заготовки в інших постачальників. Раніше вона співпрацювала з іноземними партнерами, з чим ймовірно, й пов’язана проблема. За умовами договору, компанія зобов’язана почати відвантаження продукції в десятиденний термін після підписання контракту і поставляти їх щотижня.


Однак, компанія, яка виграла тендер, категорично не вписалася в ці терміни. Номерів немає і невідомо, коли вони з’являться. Цікаво, що всі підприємства, які беруть участь в тендері, повинні бути беззбитковими. Компанія Спецзнак подала збитковий баланс — це можна побачити на prozorro. Сервісний центр проігнорував цей момент і не зняв компанію з торгів.


Відповідно, відсутність обігових коштів, досвіду роботи, потужностей, фахівців і привела до цього колапсу. В результаті ця історія мала б послужити хорошим уроком для Сервісного центру МВС України. І в наступних аукціонах він зможе більш професійно підійти до питання допуску компаній до торгів. Головними ж постраждалими в цій ситуації є власники авто, які категорично не можуть зрозуміти, чому їм відмовляються надати цю послугу.

 
 
 

Стрічка новин