Користувачі Viber втратять функції: месенджер припиняє співпрацю з Facebook

Користувачі Viber втратять функції: месенджер припиняє співпрацю з Facebook

Найпопулярніший в Україні месенджер Viber найближчими тижнями може втратити певні функції. Розробник цього комунікатора, японський конгломерат Rakuten, припинив співпрацю з Facebook. У результаті з Viber зникнуть компоненти Facebook Facebook Connect, Facebook SDK та Giphy.

 

Інструмент Facebook Connect дозволяє авторизуватися на сервісах через свій акаунт Facebool. Сервіс GIPHY надає доступ до коротких відеороликів, які користувачі можуть вибирати безпосередньо у Viber та пересилати іншим.


Припинення співпраці пояснюється тим, що команда Viber приєдналася до глобального руху #StopHateForProfit. Він був запущений групою міжнародних правоохоронних організацій, серед яких ADL та NAACP. Цей рух з’явився на тлі відмови Facebook прибирати пости поточного президента Дональда Трампа.


Нині на Facebook припинило рекламу близько 200 компаній і організацій у всьому світі, серед яких Microsoft, HP, Unilever, Ford Motor, Coca-Cola, PepsiCo, Adidas, Reebok, Starbucks та інші.


Усі дії з припинення співпраці Viber з Facebook будуть реалізовані в липні. Рекламу у Facebook та належній їй Instagram зупинили в червні.


Viber є п’ятим найбільшим у світі месенджером. Його аудиторія перевищує 1 млрд користувачів у всьому світу. Його найбільшими ринками є східна Європа, південно-східна Азія та північна Африка.

 
 
 

Стрічка новин