Чверть хворих на коронавірус можуть не демонструвати жодних симптомів – дослідження

Чверть хворих на коронавірус можуть не демонструвати жодних симптомів – дослідження

Значна частина пацієнтів з COVID-19 можуть взагалі не мати симптомів коронавірусу. Такого висновку дійшов доктор Роберт Редфілд, директор Центру по контролю та профілактиці захворювань США, передає Live Science.

 

За його словами, 25% людей, заражених коронавірусом, не демонструють жодних притаманних симптомів.


«Це важливо, оскільки тепер ми знаємо про людей, які можуть взагалі не мати симптомів, але які можуть сприяти передачі коронавірусу», – наголосив Редфілд.

 

Більш того, у певної категорії людей перші симптоми з’являються через дві доби після інфікування, тобто 48 годин, самі того не знаючи, вони є загрозою для інших.

 

Нещодавні дослідження, проведені в інших країнах, показали, що можлива безсимптомна передача COVID-19. Наприклад, дослідження, опубліковане 1 квітня, показало, що із понад 150 випадків COVID-19 в Сінгапурі, не пов’язані з поїздками, 6,4% були пов’язані зі безсимптомною передачею. 19 березня вийшло інше дослідження, які показало, що у 12,6% заражених в Китаї (поза провінцією Хубей) не спостерігалося симптомів.

 

Нагадаємо: вчені з Великобританії і США, які вивчили дані додатку COVID Symptom Tracker, який відстежує поширення захворювання, дійшли висновку, що симптоми, які найчастіше зустрічаються у людей, що заразилися коронавірусом, – це втрата нюху і здатності розрізняти смаки.

 
 
 

Стрічка новин