Росія вишле британських дипломатів у відповідь на санкції Великобританії – Лавров

Росія вишле британських дипломатів у відповідь на санкції Великобританії – Лавров

Очільник МЗС РФ назвав звинувачення Лондона «голослівними, безпідставними та хамськими»

 

Москва незабаром вишле британських дипломатів з РФ у відповідь на рішення Великобританії видворити 23 російських представників, яких було визнано «незаявленими розвідниками». Про це заявив голова МЗС Росії Сергій Лавров, передає Reuters.

 

У Лондоні міністр закордонних справ Борис Джонсон звинуватив Росію в отруєнні  екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля із застосуванням нервово-паралітичної речовини, яке він назвав способом залякування будь-кого, хто став на шляху президента Владіміра Путіна.

 

Нагадаємо: 4 березня Скрипаля та його доньку було отруєно хімічною зброєю російського виробництва «Новичок», наразі вони перебувають у реанімації в тяжкому стані. Великобританія звинувачує у нападі Росію.

 

У відповідь на агресивні дії Росії Британія скликала термінове засідання Радбезу ООН та прийняла рішення видворити 23 російських дипломатів.

 

Москва відкидає будь-які звинувачення. Кремль сказав, що британська позиція не підкріплена доказами, зокрема, Лавров назвав їх «голослівними, безпідставними та хамськими».

 
 
 

Стрічка новин